به گزارش قوچان خبر؛ این گروه از مدیران اجرایی و نمایندگان قوای مجریه و مقننه دیروز جمعه هفتم خرداد ماه با همراهی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی در جریان سفری یک روزه با برنامههای فشرده علاوه بر بازدید از نقاط روستایی قوچان، در مراسم گشایش چند طرح عمران روستایی در این شهرستان حضور یافته و آنها را مورد بهرهبرداری قرار دادند.
شهرستان ۱۸۰ هزار نفری قوچان در قالب چهار بخش مرکزی، باجگیران، آبکوه و قوچان عتیق ۱۸۲ روستا دارد که ۷۲ هزار نفر معادل ۴۰ درصد جمعیت شهرستان مرزی قوچان ساکن آنها هستند.
ظرف سالهای اخیر با فعالیت دولت تدبیر و امید توجه به روستاهای کشور از جمله شهرستان قوچان به شکلی چشمگیر افزایش یافته تا علاوه بر جلوگیری از مهاجرت روستانشینان به شهرها، ضریب ماندگاری جمعیت در مناطق روستایی با اجرای طرحهای عمرانی، اقتصادی و اشتغالزایی افزایش یابد.
اجرای “طرح هادی روستایی” یکی از برنامههای عمده عمرانی و رفاهی در همین راستاست که تاکنون در ۴۶ روستای قوچان به اجرا در آمده و با ایجاد فضای مناسب زندگی و کار ضریب ماندگاری روستانشینان را در موطن اصلی آنان بالا برده است.
بررسی روند اجرای طرحهای هادی روستایی در قوچان در حالی که هنوز ۷۰ درصد روستاهای این شهرستان در مسیر اجرای آن قرار دارند تا با توسعه آبادانی در قالب بهسازی و نوسازی سیمای روستا، جذابیت بیشتری برای کار و زندگی کسب کنند، یکی از اهداف و برنامههای سفر اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به قوچان بود.
ساخت ۶۳۵ مسکن روستایی، بهسازی و نوسازی ۳۱۰ واحد آسیبدیده از سیل در روستاهای قوچان و تحویل صدها سند مسکن روستایی از دیگر برنامههای سفر مدیران اجرایی و نمایندگان ۲ قوه مجریه و مقننه به این شهرستان شمالی خراسان رضوی بود.
بررسی طرحهای هادی
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در جریان سفر یک روزه خود به قوچان به طور خاص روند اجرای طرحهای هادی روستایی را در این شهرستان مورد توجه و بررسی قرار داد.
علیرضا تابش در ابتدای ورود به قوچان پس از طی مسافت ۱۵ کیلومتری جادهای آسفالته و خاکی وارد “روستای کتلر” بخش تازهتاسیس آبکوه در این شهرستان شد تا طرح هادی این روستا را مورد بهرهبرداری قرار دهد.
رییس بنیاد مسکن قوچان در مراسم افتتاح این پروژه با اشاره به آسیبدیدگی منازل مسکونی روستایی طی وقوع سیل سال ۹۸ در این شهرستان گفت: حدود ۴۰۰ واحد آسیبدیده شناسایی شد که ۵۷ واحد آن مربوط به روستای کتلر بود.
علیاکبر قویهیکل افزود: بازسازی این واحدها با بازدید میدانی رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دستور کار قرار گرفت و همزمان با ساخت مسکن روستایی اجرای طرح هادی روستای کتلر نیز انجام شد.
وی ادامه داد: برای اجرای طرح هادی چهار هزار و ۸۰۰ مترمربع زیرسازی و چهار هزار و ۳۰۰ مترمربع آسفالت انجام شد که افزون بر یک میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان هزینه داشته است.
تحویل مسکن خانواده ۲ معلولی پروژه بعدی رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بود که پای آن حاضر شدند و کلید یک باب واحد مسکونی در این روستا را تحویل دادند . این پروژه با اعطای ۴۰ میلیون تومان تسهیلات و ۴۴ میلیون تومان کمک بلاعوض آمده تحویل شده بود.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حاشیه افتتاح پروژههای روستای کتلر خبر از بازسازی و بهرهبرداری از سه هزار واحد مسکونی آسیبدیده از سیل در استان خراسان رضوی داد و افزود: در روستاهایی که شمار زیادی از منازل آنها با وقوع سیل آسیبدیده بود در کنار بازسازی واحدهای مسکونی طرح هادی روستایی نیز اجرا شد.
تابش با اشاره به مشارکت بهزیستی، بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن در ساخت مسکن خانوادههای روستایی دارای ۲ معلول و بالاتر افزود: قریب به ۷۰۰ خانواده ۲ معلولی در خراسان رضوی وجود دارد که ساخت مسکن آنها در دستور کار است.
پس از آن مسوولان با حضور را افتتاح کردند.
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در افتتاح ۲۰ هزارمین طرح هادی استانی در روستای دیزاوند قوچان مراسم گفت: وضعیت انجام پروژههای عمرانی به منابع مالی آنها برمیگردد که نمایندگان مجلس در بودجه امسال با جدیت این موضوع را دنبال و منابع مالی این بخش را بهویژه در مناطق محروم در سرفصل بودجه پیشبینی کردهاند.
محمدرضا رضایی کوچی با بیان این که حدود ۵۰ درصد از واحدهای مسکونی و نیز معابر روستایی کشور به نوسازی و بازسازی نیاز دارد تصریح کرد: برای رفع این نیاز مجلس در برنامه هفتم توسعه و بودجه آینده باید منابع بیشتری را برای بنیاد مسکن، بهعنوان نهادی انقلابی در نظر بگیرد تا بتوان شاهد شرایط بهتر عمرانی در مناطق روستایی و شهرهای کوچک بود.
آخرین طرح افتتاحی این سفر هرهبرداری از ۶ هزارمین مسکن محرومان و تحویل۲۳۶ هزارمین جلد سند روستایی خراسان رضوی در روستای علیآباد بود.
این واحد مسکونی مربوط به یکی از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) بود که با حضور رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به بهرهبرداری رسید.
همچنین آخرین برنامه سفر یکروزه رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به قوچان جمعبندی بازدیدهای روستایی و تصویب نتایج این سفر در سالن شهدای دولت فرمانداری این شهرستان بود.
در این جلسه رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به بافت قدیمی قسمتی از روستای کتلر متعهد شد یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای بهسازی و نوسازی این روستا اختصاص دهد.
همچنین رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاشهای بنیاد مسکن در بهسازی روستاها و خانهدار کردن مردم از نماینده مردم قوچان در مجلس شورای اسلامی خواست با توجه به این که هفته آینده کمیسیون عمران مجلس میزبان رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است موارد موردنیاز روستاهای این شهرستان از جمله قیر رایگان را اولویت بندی کند تا با کمک بنیاد مسکن و استانداری خراسان رضوی بهسازی روستایی انجام شود.