افزونه جلالی را نصب کنید. 3 ربيع ثاني 1446
7
کارشناس مسؤول زراعت جهاد کشاورزی قوچان مطرح کرد:

افزایش ۳۵ درصدی کشت چغندرقند در قوچان

  • کد خبر : 4219
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۳
افزایش ۳۵ درصدی کشت چغندرقند در قوچان
ابراهیمی گفت: سال زراعی گذشته سهمیه این شهرستان برای کاشت چغندر 500 هکتار بود که امسال با افزایش 35 درصدی سهمیه، حدود 800 هکتار کاشت و بیش از 40 هزار تن برداشت انجام‌شده است.

به گزارش قوچان خبر؛ اسماعیل ابراهیمی، کارشناس مسؤول زراعت جهاد کشاورزی قوچان اظهار کرد: برداشت اولیه چغندر این شهرستان از اواسط مهرماه شروع و تاکنون ادامه دار می‌شود که حدود ۸۰۰ هکتار از اراضی به زیر کشت رفت و میانگین از هر هکتار، ۴۰ تن برداشت چغندر انجام شد.

وی با یادآوری اینکه مجموع برداشت چغندرقند قوچان در سال زراعی جاری به ۴۰ هزار تن رسیده است، گفت: اولویت ارسال محصول برداشتی این شهرستان به کارخانه قند شیروان بوده و بعدازآن کشاورزان منطقه شرق قوچان محصولات خود را به کارخانه قند چناران و شیرین مشهد ارسال می‌کنند.

کارشناس مسئول زراعت جهاد کشاورزی قوچان بابیان اینکه امسال کشاورزان به دلیل خشک‌سالی کاشت چغندرقند را از اسفندماه شروع کردند که این یک مزیت محسوب می‌شود، تصریح کرد: شاید برای اولین بار مسئله خشک‌سالی برای چغندرکاران خوب بود و به دلیل شرایط آب‌وهوایی مناسب و مقاوم بودن این گیاه به سرما کار کاشت را از اواخر سال آغاز و به‌تبع از باران‌های بهاره برای آبیاری استفاده کردند.

وی ادامه داد: چغندر حداقل باید  ۶ ماه در زمین قرار داشته باشد و اگر زمان کاشت محصول در خردادماه صورت بگیرد حتماً باید در اواخر آذرماه برداشت اولیه انجام شود که با توجه به آب‌وهوای سرد قوچان امکان ضربه زدن به محصول و کاهش تولید رخ می‌دهد.

ابراهیمی با اشاره به اینکه امسال میزان کشت چغندر حدود ۳۵ درصد در قوچان افزایش‌یافته که رکورد خوبی نسبت به سال گذشته محسوب می‌شود، بیان کرد: عیار چغندرقند این شهرستان حدود ۱۷٫۵ تا ۱۹ است اما کشاورزان ادعا دارند به دلیل آب‌وهوای مناسب و شرایط خاکی در قوچان این عیار از ۱۸ تا ۲۱ نیز بالا می‌رود که نشان از شیرینی بالای چغندرقند قوچان دارد.

کارشناس مسؤول زراعت جهاد کشاورزی قوچان تأکید کرد: هوای این شهرستان خنک بوده و تابستان گرمی نداریم لذا گیاه تنفس کمتری داشته و می‌تواند قند بیشتری را در محصول ذخیره کند و این در حالی است که کیفیت و عیار محصول کاشت شده در برخی شهرستان‌ها پایینتر از قوچان هست.

وی گفت: برخی از چغندرکاران هنگام برداشت محصول ابتدا سرزنی کرده و قسمت سبز بالای محصول را برای چرای دام اختصاص می‌دهند اما امسال خیلی از بزرگ مالکان به‌محض برداشت، این قسمت محصول را برای کود خاک همان زمین استفاده کردند که این بسیار مغذی تلقی می‌شود.

لینک کوتاه : http://guchankhabar.ir/?p=4219

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.