به گزارش قوچان خبر؛ مهران حیاتی عصر امروز در حاشیه بازدید از پروژههای عمرانی در جمع خبرنگاران با اشاره به قانون انتزاع وظایف و اختیارهای بخش کشاورزی از حوزه صنعت و معدن، اظهار کرد: از ابتدای دیماه سال گذشته تاکنون ۲ هزار و ۷۰۳ مورد بازرسی از واحدهای صنفی و ۲ هزار و ۴۳۱ مورد از واحدهای غیر صنفی انجام که به ۲۸۹ مورد گزارش در حوزه صنفی و ۳۶۰ گزارش غیر صنفی رسیدگی شده است.
وی بابیان اینکه بازرسی از واحدهای غیر صنفی مربوط به کارخانههای خوراک دام، آرد، کشتارگاهها، مرغداریها و غیره است، افزود: در حوزه صنفی برای ۳۰۱ مورد تخلف به ارزش ۲ میلیارد و ۵۳۰ میلیون ریال و در حوزه غیر صنفی نیز برای ۲۵۶ مورد به ارزش ۸۳ میلیارد و ۲۶۵ میلیون ریال پرونده تخلف تشکیل و به تعزیرات ارسالشده است.
مدیر جهاد کشاورزی قوچان تأکید کرد: بالاترین تخلف کشفشده در حوزه غیرصنفی مربوط به کارخانه آرد این شهرستان به ارزش ۷ میلیارد و ۲۴۵ میلیون تومان بوده که شامل گرانفروشی برای ۲۲۸ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم سبوس دامی، خرید ۴۱۵ هزار و ۲۳۶ کیلوگرم گندم خارج از شبکه و توزیع آرد خبازی کپکزده به میزان ۱۱ هزار و ۲۰۰ کیلوگرم است.
حیاتی با یادآوری این موضوع که ۴۴ درصد ارزش کل تولیدات این شهرستان به حوزه دامی اختصاص دارد، گفت: وجود یک کشتارگاه صنعتی در قوچان بهعنوان حلقه گمشدهای مطرح بود که شهریور سال ۹۹ این پروژه در زمینی به مساحت ۳۰ هزار مترمربع با زیربنای ۵ هزار متر در ۲ طبقه کلنگ زنی شد.
وی بابیان اینکه سرمایهگذاری این پروژه ۱۵ میلیارد تومان بوده که ۱۱ میلیارد تومان آن قرار است از طریق تسهیلات در اختیار سرمایهگذار قرار گیرد، تصریح کرد: در حال حاضر و بدون جذب تسهیلات اقدامات اولیه نظیر دیوارکشی و بتنریزی صورت گرفته است که با جذب وام پروژه سرعت بیشتری خواهد گرفت.
مدیر جهاد کشاورزی قوچان با اشاره به اینکه ۲ مجتمع دامپروری در این شهرستان مشغول به فعالیت است، بیان کرد: در مجتمع بهار خبوشان دو فاز دام سبک و سنگین وجود دارد که فاز ۱ آن مشتمل بر ۲۰۶ قطعه با ظرفیت ۴۱ هزار و ۲۰۰ رأس بره است و در حال حاضر ۱۱۲ واحد ۲۰۰ رأسی آن با مجموع ۲۲ هزار و ۴۰۰ رأس بره پروار تکمیل و فعال میباشد.
وی ادامه داد: در فاز دوم مجتمع هم ۱۳۱ واحد ۲ هزار و ۲۰۰ مترمربعی با پروانه ۲۰ رأس گاو شیری برای هر واحد و درمجموع ۲ هزار و ۶۲۰ رأس فعال است. حیاتی با اشاره به اینکه امسال ۲۱ هزار و ۴۵۲ تن نهاده دامی در این شهرستان توزیعشده است، گفت: تاکنون ۱۹ هزار و ۴۶۱ تن کنستانتره شیری و ۲۷ هزار تن پرواری توزیعشده که مجموعاً بیش از ۴۶ هزار تن میشود درصورتیکه سال قبلتر این میزان ۲۷ هزار تن بوده است.
وی قوچان را جزء معدود شهرهای خراسان رضوی درزمینه هویت گذاری دام دانست و خاطرنشان کرد: ۶۱۳ هزار و ۲۶۵ دام سبک و ۱۷ هزار و ۱۷۶ دام سنگین در این شهرستان وجود دارد که هویت گذاری این تعداد دام به کنترل کشتار، خروج ضابطهمند و توزیع عادلانه نهادههای دامی کمک میکند.
عدم اختصاص اعتبارات سفر ریاست جمهوری در حوزه کشاورزی قوچان
مدیر جهاد کشاورزی قوچان یادآور شد: این شهرستان دارای ۳۹۷ حلقه چاه، ۱۷۶ رشته قنات، ۳۶۸ دهنه چشمه و ۶ رودخانه است که بیش از ۱۰.۶ میلیون مترمکعب آب برای حوزه کشاورزی استیصال میشود.
وی با اشاره به این مطلب که سال گذشته یک میلیارد و ۸۴ میلیون تومان برای مرمت و احیای ۶ قنات در این شهرستان تخصیص پیدا کرد، افزود: امسال نیز از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری ۲۴ میلیارد تومان و حوزه تملک دارایی ۴ میلیارد تومان برای لایروبی قنوات در نظر گرفته شد که تاکنون اعتبارات حوزه ریاست جمهوری اختصاص پیدا نکرده است.
حیاتی یادآور شد: اعتبار برای لایروبی و مرمت قنوات به دلیل خشکسالیهای اخیر کم بوده و این مسئله یکی از خواستههای بهحق مردم برای حفظ این میراث کهن و قدیمی است.
وی با اشاره به فعالیت یک هزار و ۷۲۲ تراکتور، ۱۷ کمباین، ۳۰ دروگر و ۵۰۰ ادوات دیگر حوزه کشاورزی، بیان کرد: سال گذشته ضریب مکانیزاسیون ۱.۸۱ درصد بود که با اختصاص ۱۵ میلیارد تومان اعتبارات دولتی و ۳ میلیارد تومان اعتبار خودیاری این ضریب با افزایش به ۱.۹۴ درصد رسیده است.