افزونه جلالی را نصب کنید. 21 جماد ثاني 1446
6

فناوری بومی که نگرانی دوران بارداری را برطرف می‌کند

  • کد خبر : 6174
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۳
فناوری بومی که نگرانی دوران بارداری را برطرف می‌کند
دانشجوی مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان از برنامه‌ای کاربردی و فناورانه سخن گفت که نگرانی‌های دوران بارداری و زایمان را برطرف می‌کند و به کمک ماماها و بیمارستان می‌آید.

به گزارش قوچان خبر؛ سوسن جوان در حاشیه رویداد عصر امید در مصلای تهران اظهار کرد: دستگاه فتال مانیتورینگ دستگاهی است که در تمام بیمارستان‌های درجه یک، دو و سه کشور وجود دارد. حدود ۱۳۰۰ بیمارستان دولتی و تخصصی مجهز به این دستگاه هستند. این دستگاه ضربان قلب جنین و انقباضات مادر را با نمودار نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: در اپلیکیشن ساخته شده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان اطلاعات داخل گوشی ماما یا پزشک منتقل می‌شود. در شرایطی که در بیمارستان، پزشکان آنکال و ماما حضور نداشته باشند، مدام باید با آنان تماس گرفته شود. با این اپلیکیشن دیگر لازم نیست هر لحظه با پزشک یا ماما تماس گرفته شود. خطاها کم می‌شود و هر لحظه پزشک و ماما به راحتی به اطلاعات بیمار دسترسی دارند.

دانشجوی مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان گفت: براساس نمودار وقتی ضربان قلب از حدی افت می‌کند، داخل گوشی نشان داده می‌شود. هم گوشی و هم دستگاهی که در بیمارستان است، هشدار می‌دهند. برای ماماها، پزشک و سیستم رایانه بخش بیمارستان هم با مشخصات تخت بیمار هشداری ارسال می‌شود.

جوان ادامه داد: اپلیکیشن مورد نظر برای خانم‌های بارداری که به بیمارستان می‌آیند؛ چه به صورت زایمان سزارین و چه به صورت زایمان طبیعی، نصب می‌شود به این دلیل که دستگاه ببینند ضربان قلب به چه صورت است. ضربان و شرایط مادر، تعداد و مرتبه زایمان و انقباضات در چه حدی است و تشخیص داده می‌شود که زایمان بهتر است سزارین یا طبیعی باشد.

این شرکت‌کننده رویداد عصر امید در پاسخ به این سوال که آیا این اپلیکیشن نمونه ایرانی یا خارجی دارد یا خیر؟ عنوان کرد: نمونه خارجی این اپلیکیشن حالت آموزشی داشت و در واقع انتقال اطلاعات آموزشی بود و جنبه پزشکی نداشت. این اپلیکیشن را طراحی کردیم و منتظر هستیم که سرمایه گذار جذب شود. دو طرح دیگر هم در بخش علوم پزشکی واحد قوچان دانشگاه آزاد داشتیم که برای خود دانشگاه آنها را ثبت اختراع کردیم و مقام آوردیم در این رویداد شرکت کردیم.

وی اظهار کرد: اکنون ۱۳۰۰ بیمارستان در کشور داریم که دستگاه فتال در همه آنها موجود است؛ اما قطعه‌ای باید پشت دستگاه نصب شود. اپلیکیشن مورد نظر یک بار به بیمارستان‌ها فروخته می‌شود و اگر یک بار حمایت مالی شود با توجه به هزینه‌ها، فقط همین یک بار است و لازم نیست قطعاتی وارد کنیم یا چیزی بسازیم.

به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب‌وکارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد.

لینک کوتاه : http://guchankhabar.ir/?p=6174

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.