به گزارش قوچان خبر؛
آیتالله سید احمد علم الهدی نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت روز شهرستان و ۳۰ دی ۵۷ قوچان اظهار کرد: قوچان شهرستانی است که سوابق تاریخی آن حکایت از موقعیت خاص پرورشی و تربیتی نسبت به جامعه گذشته خود دارد و پایگاه عظیمی برای ایجاد تحول در عناصر فداکار، خدمتگذار، شجاع، غیور و دلاور در طول تاریخ بوده است.
وی افزود: شهرستان قوچان از عناصر قوی و نیرومند با دلاوری و غیرت بالا برخوردار بود که چهرههای مبارز در طول تاریخ ساخته است، افزود: در تاریخ خراسان و حتی ایران حرکتهایی مشاهده میشود که پایگاه تربیتی انسانهای مبارز، قوی، اثرگذار و نیرومند از قوچان بوده است.
آیت الله علم الهدی با اشاره به این که قوچان در جریان تربیت علمای بزرگ نیز دارای سابقهای است، گفت: از آثار آقانجفی قوچانی یک فکر نو و اندیشه تازه و انقلابی به دست میآید که نسبت به آن دوران زندگی، یک فکر فوقالعاده محسوب میشود. اگر کسی سیاحت غرب آقانجفی قوچانی را مطالعه کند در آن زمان و فرهنگ و ادبیات یک اثر بینظیر در حوزه اعتقادی و کلامی بوده است.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه شیخ ذبیح الله قوچانی، قوچان را به قطب پرورش روحانیت و شاگردانی قوی تبدیل کرده و در تجدید بنای مدرسه عوضیه فعالیت داشته است، یادآور شد: جریانی انحرافی نیز در آن زمان به دنبال نفوذ بود که با بصیرت، مبارزه مدبرانه و حساب شده شیخ ذبیح الله قوچانی و مبارزات مردم روبرو شدند.
وی فرهنگ قوچان را یک فرهنگ حاکم بر منطقه دانست که بسیاری از شهرها نیز زیرپوشش آن بودند و خاطرنشان کرد: شخصیت فرهنگی و فرهنگساز مردم این شهرستان در آن زمان از نفوذ مارکسیسم و کمونیسم جلوگیری کرد.
علم الهدی ادامه داد: تمام مناطق مرتبط با شوروی تحت تأثیر حرکتهای سیاسی و القائات قرار گرفته بود اما ایمان و قدرت فرهنگی مردم قوچان قوی بود و از تلقین و تبلیغات مارکسیستها محفوظ ماند و در تاریخ قوچان هیچ زمانی مارکسیست و کمونیست جولانگاهی نداشته است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی یادآور شد: جریانهای حزب توده و منافقین آنقدر که توسعه داشته در قوچان نفوذ و توسعهای نداشته است و این، به دلیل حاکم بودن پایگاه عظیم تربیت دینی در این شهرستان بوده که از همه خطرات محفوظ مانده است.
وی ایمان، فرهنگ و اعتقاد مردم قوچان به اصول و مبانی انقلاب را دارای اصالت و ریشه بالایی دانست و تصریح کرد: جریان ۳۰ دی مردم این شهرستان از یک حساسیت برخوردار بوده که باید مردم به ویژه نسلهای سوم و چهارم انقلاب که آن مراحل را درک نکردهاند نسبت به اهمیت آن متوجه باشند.
آیت الله علمالهدی با یادآوری این موضوع که حادثه ۳۰ دی مردم قوچان پس از حادثه ۱۰ دی مردم مشهد در اوج دهی انقلاب شکل گرفت، افزود: جلادان ستمشاهی کشتار بیرحمانهای در ۱۰ دی مشهد به راه انداختند و مردم را با تانک زیر میگرفتند و میخواستند درس عبرتی برای کاهش حرکت انقلابی در کشور قرار بگیرد.
امام جمعه مشهد ادامه داد: حادثه ۳۰ دی ۵۷ مردم قوچان یک حرکت تظاهراتی، اجتماعی و انقلابی نبود که تنها به شهادت ۲ نفر منجر شود بلکه یک جریان تنظیم کننده انقلاب در یک منطقه عظیم بود که پس از مقاومت مردم مشهد در ۱۰ دی توسط مردمی با سابقه قدرتمندی و غیرت رخ داد.
وی با اشاره به اینکه حادثه ۳۰ دی قوچان، ۱۰ دی مشهد یا ۱۷ شهریور تهران گذشته است و مهم زنده ماندن جریانها و دلاوریها و غیرتها در نسلهای بعد است، تأکید کرد: باید این مسئله ملموس شود که مردم با دست خالی و سینه خشک در مقابل جریانی تا دندان مسلح با پشتیبانی همه دنیا ایستاد.
آیت الله علمالهدی بیان کرد: دشمن در رسانهها و فضای مجازی به دنبال آن است که نشان دهد در آن زمان یک حکومت و قدرت سر کار بوده و با یک قدرت دیگر مقابله کرده است اما کسی برای نسل امروز تحلیل انگیزه آن قیام علیه رژیم ستمشاهی را نمیکند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تأکید کرد: انگیزه مردم در مبارزه با رژیم ستمشاهی چیزی جز دین نبود و آن دین و انقلاب امروز تمام نشده است و با ایستادگی، نظام ستمشاهی جمع شد و نظام اسلامی شکل گرفت.
وی پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن ۵۷ را مرحلهای دانست که انقلاب مسلط شده تا اهرم نظام جمهوری اسلامی راهش را ادامه دهد و افزود: امروز انقلاب با مبارزه ادامه دارد و تنها صحنه تغییر پیدا کرده و به یک صحنه جهانی تبدیل شده است.
آیت الله علمالهدی بیان کرد: اگر میخواهیم نظام را اداره کنیم باید به گونهای باشد که انقلاب ادامه پیدا کند زیرا نقطه پیروزی انقلاب، توسعه در دنیا است و زمینه برای ظهور امام زمان(عج) فراهم شود.
امام جمعه مشهد تصریح کرد: مبارزه تمام نشده است و آن زمان که بخواهیم با دشمن بسازیم روز مرگ انقلاب است و آن همه شهادت و فداکاری خنثی و همه چیز بینتیجه میشود.