به گزارش قوچان خبر؛ دانشگاه آزاد اسلامی با حدود ۱۱ هزار آزمایشگاه و کارگاه و بیش از ۱۴۷ هزار تجهیزات تخصصی، ۱۲ پژوهشکده و ۱۲۵ مرکز تحقیقاتی در خدمت جامعه دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور است. مجموعهای که در قالب سامانههای ساها، ساتا و آزمایشگاه همکار استاندارد آماده هرنوع خدمت آزمایشگاهی به دانشگاهیان و صنعتگران سراسر ایران است.
بر این اساس بر آن هستیم تا این ظرفیت بزرگ خدماتی کشور را در سلسله گزارشها و گفتگوهایی به دانشگاهیان، پژوهشگران، صنعتگران و … معرفی و اطلاعرسانی کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان در شماره ۶۲ از این سلسله گفتوگوها در پاسخ به این پرسش که ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی این دانشگاه را چگونه ارزیابی میکنید؟ اظهار کرد: ظرفیت آزمایشگاهی این واحد دانشگاهی در رشتههای شیمی، صنایع غذایی و مهندسی شیمی در حد نسبتاً مطلوبی قرار دارد. در گرایشهای رشته شیمی بهویژه شیمی تجزیه اکثر دستگاههای آنالیز در این واحد دانشگاهی وجود دارد که قادر به سرویسدهی به ارگانها، سازمانها و کارخانهها صنایع غذایی و دارویی هستند.
غلامرضا کاظمی گفت: از دستگاهها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان میتوان دستگاه ICP را نام برد که در سایر واحدهای دانشگاهی استان خراسان رضوی وجود ندارد. این دستگاه قادر به آنالیز مقدار فلزات سنگین و سمی در نمونههای حقیقی با دقت بسیار بالا(ppb) است که در صنعت آب و فاضلاب کاربرد زیادی دارد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، دو دستگاه GC-Mass و آنالیز عنصری(CHNS) که در گروههای تحصیلی شیمی- صنایع غذایی و مهندسی شیمی کاربرد دارند به مراکز علمی داخل کشور و خارج از کشور(عراق) سرویسدهی میکند. با توجه به همکاری این واحد دانشگاهی با شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی کشور زیر نظر معاونت علمی ریاست جمهوری، فعالیتهای صورت گرفته در آزمایشگاهها یکی از ظرفیتهای درآمدزایی واحد قوچان محسوب میشود.
این مسئول با بیان اینکه برای تبدیل آزمایشگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان به آزمایشگاه همکار استاندارد اقداماتی انجام شده و در حال پیگیری آنها هستیم، مطرح کرد: تاکنون دورههای مرتبط با علوم آزمایشگاهی، صحتسنجی نتایج و آموزش اپراتوری دستگاهها بین اعضای هیئت علمی و دانشجویان واحد دانشگاهی قوچان بهمنظور گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی دانشگاه انجام شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان اظهار کرد: این واحد دانشگاهی برای کمک به رونق و جهش تولید در سال جاری در راستای عقد قرارداد و یا تفاهمنامههای همکاری با صنایع و ارگانهای در استان و خارج استان در زمینه ارائه خدمات آزمایشگاهی آمادگی و ظرفیتهای لازم را دارد.
کاظمی از تولید ماده ضدعفونیکننده تکنیکال برای پیشگیری از کرونا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان خبر داد و اظهار کرد: شرکت دانشبنیان آساک شیمی سبزگستر که توسط اعضای هیئت علمی واحد دانشگاهی قوچان راهاندازی شده موفق به اخذ مجوز بهرهبرداری محصول ضدعفونیکننده NaDCC شد، این محصول برای نخستین بار در کشور تولید میشود
این مسئول توضیح داد: ضدعفونیکننده تکنیکال یک ضدعفونیکننده آهسته رهش با مدت زمان اثرگذاری تا ۲۴ ساعت روی سطوح بوده که در پیشگیری از شیوع بیماریهای اپیدمی مانند کرونا ویروسها، سارس و آنفولانزای حاد تنفسی H۱N۱ بسیار مؤثر است.
وی یادآور شد: از آغاز فعالیتهای سامانه آزمایشگاههای همکار آزاد(ساها) در سال ۱۳۹۴، آزمایشگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان جزء آزمایشگاههای فعال محسوب شده و با ارائه اطلاعات همه تجهیزات و دستگاهها در سامانههای ساها و ساتا و انجام خدماترسانی بهینه، دانشجویان، استادان و پژوهشگران بیشماری با این واحد دانشگاهی آشنا شدند و این ارتباطات علمی تاکنون ادامه دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان توضیح داد: از فروردین ۱۳۹۷ آزمایشگاههای این واحد دانشگاهی عضو فعال شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی labsnet.ir محسوب میشوند و از همان سال با تلاش و پشتکار سعی شده که با خدماترسانیهای دقیق و مطلوب، پژوهشگران زیادی را با واحد قوچان آشنا کرده و با هماهنگی این شبکه آزمایشگاهی با در اختیار گذاشتن اعتبارات بسیار مطلوب و تشویق پژوهشگران برای انجام کارهای تحقیقاتی، توانستیم دانشجویان و استادان محقق بسیاری را در مسیر ارزشمند جهش تولید هدایت کرده و آنان را برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی تشویق کنیم.