به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قوچان خبر»، طیبه صلاحی، صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن یادآوری سوم دیماه روز ملی ثبتاحوال، اظهار کرد: راهاندازی سامانههای جدید در سازمان ثبتاحوال کشور دارای اهمیت و مزایای زیادی است.
وی افزود: یکی از مهمترین اقدامات سازمان، ایجاد درگاه خدمات یکپارچه الکترونیک (سامانه سهیم) است که در شهریور ۱۴۰۱ در هفته دولت افتتاح شد و این سامانه به شهروندان این امکان را میدهد که از خدمات غیرحضوری بهرهمند شوند و مزایای آن شامل کاهش هزینههای پنهان، سرعت در خدمات و مشاهده شجرهنامه فرد تا دو نسل است.
رئیس اداره ثبتاحوال قوچان ادامه داد: شهروندان میتوانند با ثبتنام و ورود به این سامانه، آخرین اطلاعات مربوط به خود و خانواده شامل پدر، مادر، همسر و فرزندان خود را مشاهده کنند، این سامانه همچنین بهعنوان یک پل ارتباطی امن و مطمئن برای دسترسی اینترنتی به خدمات غیرحضوری ثبتاحوال عمل میکند.
صلاحی با اشاره به اهمیت ثبت نشانی دقیق، گفت: طبق قانون مصوبه هیئتوزیران، سازمان ثبتاحوال کشور مرجع نشانی اشخاص حقیقی است که همشهریان باید در صورت تغییر آدرس محل سکونت خود، به سامانه مراجعه و نسبت به ثبت آدرس جدید اقدام کنند.
وی در ادامه به معرفی سامانه هویت دیجیتال ایرانیان پرداخت و افزود: این سامانه نیازی به اخذ کپی مدارک هویتی ندارد و هویت اشخاص بهصورت برخط احراز خواهد شد، این موضوع علاوه بر حفاظت از حریم خصوصی افراد، امکان استعلام سریع و کمهزینه را فراهم میآورد.
رئیس اداره ثبتاحوال قوچان از همکاری سازمان ثبتاحوال با وزارت بهداشت و درمان برای تولید گواهی الکترونیکی ولادت خبر داد و گفت: با اجرای این طرح، اطلاعات تولد نوزاد بهصورت الکترونیکی ثبت میشود و بهجای گواهی فیزیکی، کد رهگیری گواهی ولادت به تلفن همراه والدین نوزاد ارسال خواهد شد.
صلاحی تصریح کرد: در حال حاضر، این طرح هنوز در قوچان اجرایی نشده است و والدین برای صدور شناسنامه باید به اداره مراجعه کنند؛ اما با اجرای این طرح، فرآیندها تسهیل خواهد شد و شناسنامهها از طریق پست به منازل ارسال میشود.
وی اضافه کرد: با راهاندازی این سامانهها، سازمان ثبتاحوال قوچان گامهای مؤثری در جهت تسهیل خدمات به شهروندان برداشته و امیدواریم با توسعه زیرساختها، بخش عمدهای از خدمات هویتی از طریق این درگاه به متقاضیان ارائه شود.
رئیس اداره ثبتاحوال قوچان با اشاره به اینکه در ۹ ماهه نخست سال جاری، تعداد یک هزار و 705 ولادت در قوچان ثبتشده است که از این تعداد، ۸۸۴ مورد متولدین پسر و ۸۲۱ مورد متولدین دختر بودهاند، بیان کرد: در این مدت، تعداد ۹۸۲ فوتی در شهرستان ثبتشده است که شامل ۵۰۸ مرد و ۴۷۱ زن میشود.
صلاحی به وقوع دوقلو زاییها نیز اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری، تعداد ۲۶ مورد دوقلو زایی در قوچان ثبتشده است.
وی ادامه داد: در ۹ ماهه نخست سال جاری، تعداد ۹۲۷ ازدواج و ۴۸۹ طلاق ثبتشده است و این آمار در 6 ماهه اول برای ازدواج ۶۲۴ مورد بوده که میانگین سن مردان در زمان ازدواج را به ۲۹.۶ سال و میانگین سن ازدواج در زنان را به ۲۴ سال رسانده است.
رئیس اداره ثبتاحوال قوچان اضافه کرد: در همین مدت، تعداد کل طلاقها به ۲۸۴ مورد رسید که میانگین سن مردان در زمان طلاق ۳۷.۱ سال و میانگین سن زنان ۳۱ سال بوده است.
صلاحی با اشاره به آمار شناسنامههای المثنی در این شهرستان، بیان کرد: در ۹ ماهه امسال، تعداد 6 هزار و 473 شناسنامه المثنی صادرشده است و تعداد کارتهای هوشمند ملی تحویل دادهشده به شهروندان به یک هزار و 790 مورد رسیده و ثبتنام اولیه کارت هوشمند ملی نیز 2 هزار و 250 مورد بوده است.
صلاحی بابیان فراوانی نامها در بین نوزادان در سال جاری گفت: در بین پسران، نامهای امیرعلی، آیهان، امیرحسین، آریا، حسین، علی و ابوالفضل بیشترین فراوانی را داشتهاند و در بین دختران نیز نامهای ماهلین، فاطمه، رستا، زهرا و آوینا پرطرفدار بودهاند.
وی همچنین به اهمیت اطلاعرسانی در زمینه تعویض شناسنامهها برای دانشآموزان اشاره کرد و یادآور شد: باید جلسهای با آموزشوپرورش برگزار کنیم تا والدین را از ضرورت اقدام به تعویض شناسنامهها قبل از ثبتنام مدارس مطلع کنیم، این اقدام به جلوگیری از مشکلات احتمالی در ثبتنام دانشآموزان کمک خواهد کرد.
وی یادآور شد: اولین شناسنامه قوچان در سال 1307 برای میرزا ابراهیمخان صادر شد که در سال 1280 متولدشده بود.
انتهای خبر/