به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قوچان خبر»، سید جواد حسینی شامگاه چهارشنبه در سفر چندساعته خود به قوچان پس از بازدید از مرکز معلولین ذهنی و جسمی آرزو در سالن اجتماعات فرمانداری حسینی با تأکید بر ضرورت تغییر نگرش جامعه نسبت به سازمان بهزیستی، اظهار کرد: بسیاری از مردم تصور میکنند که این سازمان تنها به معلولین کمک میکند، درحالیکه بهزیستی ۱۷۰ مأموریت دارد و تنها بخشی از جامعه هدف ما را معلولین تشکیل میدهند.
وی با اشاره به اینکه آمار معلولیت در جهان 15 درصد جمعیت دنیا را تشکیل میدهند، گفت: بر اساس نتایج یک پیمایش ملی که در روز جهانی معلولین رونمایی شد ۱۹ استان کشور در این پیمایش بررسی شدند و ۱۱.۵ درصد جمعیت کشور دچار معلولیت بودند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در سال ۶۷ هزار تصادف جادهای منجر به معلولیت ثبتشده است و اگر بتوانیم رفتار تصادفات را اصلاح کنیم، تعداد افراد دارای معلولیت کاهش خواهد یافت.
حسینی ادامه داد: در حال حاضر ۹.۵ میلیون نفر در ایران دارای معلولیت هستند که از این تعداد، ۳ میلیون تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و یکمیلیون و 600 هزار نفر از این افراد مستمریبگیر بوده و ۵۳۰ هزار نفر نیز دارای معلولیت شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد هستند.
وی به خدمات متنوعی که سازمان بهزیستی ارائه میدهد، اشاره کرد و گفت: ما خدمات روانشناختی، مددکاری، توانبخشی و هنر درمانی را برای افراد دارای معلولیت فراهم میکنیم. همچنین، یک هزار و 601 خانه هنر و ۱۳۱ پایگاه هنر روستایی برای معلولین ایجادشده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور از ایجاد یک پایگاه هنر روستایی برای معلولین در شهرستان قوچان خبر داد و افزود: سازمان بهزیستی خدمات خود را تنها محدود به مستمری نمیکند و انواع خدمات حمایتی را برای خانوادهها و کودکان بیسرپرست نیز ارائه میدهد.
حسینی با اشاره به ورزش معلولین و کسب مقامهای اخیر آنها در مسابقات تصریح کرد: تیم هفتنفره فوتبال معلولین کشور ما در مسابقات جهانی اسپانیا به مقام نخست دستیافت و تیم ۹۴ نفره ناشنوایان نیز برای اولین بار در سال ۲۰۲۴ در مالزی بر سکوی نخست آسیا قرار گرفت.
وی اضافه کرد: ۲۸۰ مرکز شبه خانواده در کشور داریم که به نگهداری از نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال میپردازند و درمجموع ۶۴۰ مرکز داریم که از حدود 8 هزار و 500 نفر نگهداری میکنند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور به تعداد کودکان تحت پوشش این سازمان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، ۲۵ هزار کودک را به فرزندخواندگی دادهایم و مددکاران و روانشناسان ما بهطور مداوم وضعیت این کودکان را رصد میکنند، همچنین ۱۸ هزار خانواده جایگزین در سازمان بهزیستی وجود دارد که شامل کودکانی است که سرپرستی آنها به افرادی همچون پدربزرگ و مادربزرگ، عمو، دایی و خاله سپرده میشوند.
حسینی با تأکید بر رویکرد خانواده محوری سازمان بهزیستی بیان کرد: ما معتقدیم هیچ جایی مانند خانواده نیست و هرسال حدود 6 هزار کودک بیسرپرست وارد سیستم ما میشوند که از این میزان، ۵۰ درصد به خانوادههای زیستی خود بازمیگردند و اگر خانواده زیستی وجود نداشت، ما به خانوادههای جایگزین مراجعه میکنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر، ۱۸ هزار کودک در خانوادههای جایگزین هستند و اگر این امکان وجود نداشت، طرحی به نام خانواده میزبان را اجرا میکنیم.
رئیس سازمان بهزیستی همچنین با اشاره به خدمات روانشناختی و مشاورهای سازمان بهزیستی، گفت: خانواده محوری نیاز به خدمات روانشناختی، توانبخشی و مشاوره دارد. با کمک تلفن ۱۴۸ ما میلیونها نفر خدمات دریافت میکنند و شماره ۱۲۳ ما در بحرانهای اجتماعی مداخله کرده که اگر نبود، مشکلات بیشتری ایجاد میشد.
حسینی همچنین به موضوع مسکن معلولین پرداخت و بیان کرد: در حال حاضر، ۲۲۰ هزار معلول مسکن ندارند؛ اما باید بگویم که ۳۰۰ هزار معلول نیز توسط این سازمان صاحب مسکن شدهاند؛ بنابراین، باید اعلام کنیم که به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران، ۳۰۰ هزار معلول صاحب مسکن شدند.
وی اضافه کرد: ما موفق به غربالگری تنبلی چشم برای ۵۷ میلیون ایرانی شدهایم و مداخلات حرفهای در زمینه چشم و گوش را انجام دادهایم بر این اساس در حال حاضر شیوع تنبلی چشم در دنیا بین ۳.۵ تا ۴ درصد است، اما با توجه به مداخلات انجامشده در ایران، این میزان به یک و نیم درصد کاهشیافته است.
رئیس سازمان بهزیستی همچنین از طرح جدیدی به نام «شبکه و سازمان داوطلبان» خبر داد که در آن پزشکان، هنرمندان و روانشناسان بهعنوان نیروی انسانی به سازمان بهزیستی کمک خواهند کرد و افزود: منابع مالی سازمان بهزیستی امسال به ۵۴ هزار میلیارد تومان رسیده است که این رقم به همت نمایندگان محترم مجلس بینظیر بوده است.
حسینی در ادامه به تعهدات سازمان در حوزه مسکن برای معلولان اشاره کرد و گفت: امسال ۲۰ هزار تعهد مسکن برای معلولان داریم که در این شهرستان ۵۵ واحد مسکونی برای معلولان در نظر گرفتهشده و ۱۷ واحد آن واگذار و هفت واحد دیگر نیز بهزودی واگذار خواهد شد.
وی همچنین بر اهمیت اشتغال برای معلولان تأکید کرد و یادآور شد: تعهد ما در سال ۱۴۰۳ ایجاد ۶۰ هزار فرصت شغلی برای معلولین است که خوشبختانه ۹۴ درصد این هدف محقق شده است و در استان خراسان رضوی نزدیک به 4 هزار و 500 شغل برای معلولان ایجادشده است و در قوچان تاکنون 105 درصد تعهد اشتغال انجامشده است.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: برای مددجویان بیکار در قوچان، حداقل ۲۵۰ تا ۳۰۰ شغل در قالب شرکتهای تعاونی و سهامی ایجاد خواهیم کرد و وامهایی بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان به این شرکتها اعطا خواهیم کرد.
حسینی همچنین از برنامههای جدید سازمان بهزیستی خبر داد و گفت: ما دو مرکز توانبخشی اوتیسم و مرکز توانبخشی روزانه سالمندان را در قوچان راهاندازی خواهیم کرد و طرح «زیست محله» را اجرا میکنیم که در آنیک مدرسه بهعنوان مرکز آموزش سالمندان نیازمند در نظر گرفته خواهد شد.
وی ادامه داد: تمام پشت نوبتهای ویژه سمعک تا پایان سال باید به صفر برسند و تمامی زوجهای معلول پشت نوبتی برای جهیزیه نیز تا پایان سال در لیست دریافت قرار میگیرند، همچنین تمامی زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایر قوچان تا پایان سال تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار خواهند گرفت.
انتهای خبر/