افزونه جلالی را نصب کنید. 23 رجب 1446
0

سرشماری عمومی کشاورزی؛ ابزاری برای بهبود در بهره‌وری

  • کد خبر : 8782
  • ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۵:۳۰
سرشماری عمومی کشاورزی؛ ابزاری برای بهبود در بهره‌وری
سرشماری عمومی کشاورزی حدود 45 روز اجرایی شد می‌تواند بهینه‌سازی تصمیمات اقتصادی و اجتماعی در کشاورزی و ارتقاء شرایط زندگی روستاییان باشد و بهبود بهره‌وری و تصمیم‌گیری‌های مؤثر در حوزه کشاورزی و توسعه پایدار به وجود آورد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «قوچان خبر»، طرح سرشماری عمومی کشاورزی از نیمه اول آبان ماه به‌صورت هم‌زمان در سراسر کشور آغاز شد، طرحی که یکی از ابزارهای مهم در مدیریت و برنامه‌ریزی بخش کشاورزی به شمار می‌آید.

این سرشماری عمومی به جمع‌آوری اطلاعات جامع و دقیق درباره ویژگی‌ها، فعالیت‌ها و منابع کشاورزی در کشور و به‌تبع مناطق مختلف همچون استان‌ها و شهرستان‌ها می‌پردازد و هدف اصلی این سرشماری نیز، فراهم کردن داده‌های لازم برای تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی در زمینه کشاورزی است.

به‌طورقطع اجرای این سرشماری هم برای دولت و هم بهره‌برداران کشاورزی دارای اثرات مثبتی است اما دولت می‌تواند با دسترسی به اطلاعات دقیق تصمیمات بهتری در زمینه تخصیص منابع، حمایت از کشاورزان و تدوین سیاست‌های توسعه‌ای اتخاذ کرده و حتی شناخت نیازهای واقعی کشاورزان به دولت کمک می‌کند تا زیرساخت‌های لازم مانند جاده‌ها، انبارها و سیستم‌های آبیاری را بهتر توسعه دهد.

البته این سرشماری عمومی برای کشاورزان هم حائز اهمیت است و آن‌ها می‌توانند با دسترسی به اطلاعات درباره بهترین شیوه‌های کشت و تولید، روش‌های خود را بهینه‌سازی کنند و حتی با استفاده از داده‌ها و تحلیل‌های انجام‌شده بهره ری را افزایش داده و درآمد بیشتری را به دست آورند.

این مسئله نیز در زمینه کشاورزی قابل‌ذکر بوده که سرشماری، اطلاعاتی درباره تعداد و نوع محصولات، روش‌های کشت، سطح زیر کشت و وضعیت اقتصادی کشاورزان ارائه می‌دهد که به تحلیل دقیق‌تری از وضعیت کشاورزی کمک می‌کند و دولت هم می‌تواند سیاست‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای مؤثری را طراحی کند که به بهبود بهره‌وری و کارایی منجر شود.

معاون جهاد کشاورزی قوچان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «قوچان خبر»، با اشاره به اجرای طرح سرشماری کشاورزی هم‌زمان با سراسر کشور در این شهرستان اظهار کرد: این طرح از 12 آبان رسماً آغاز به کارکرده و پنجم دی‌ماه پایان این برنامه عمومی بود که 18 آمارگیر به‌صورت شبانه‌روزی در سطح روستاها و شهرهای این شهرستان وظیفه کسب اطلاعات بهره‌برداران حوزه کشاورزی را انجام دادند.

محمود رضا مظلومی با تأکید بر این مطلب که دستگاه‌های اجرایی همکاری مناسبی را برای این سرشماری انجام داده‌اند، افزود: قوچان از تعداد بالای بهره‌بردار برخوردار است که به دلیل گستردگی در 220 روستا و آبادی این شهرستان، 39 نقطه برای آمار گیران مشخص شد تا کسب اطلاعات و آمارها به‌صورت دقیق‌تری صورت بگیرد.

وی با یادآوری اینکه سال 93 تعداد بهره‌برداران شناسایی‌شده در این شهرستان بیش از 21 هزار نفر بوده و امسال تاکنون آمار دقیقی از تعداد بهره‌برداران حوزه کشاورزی قوچان جمع‌بندی نهایی نشده است، گفت: یکی از مهم‌ترین اثرات سرشماری عمومی برنامه‌ریزی در حوزه کشاورزی و تأمین امنیت غذایی است زیرا هم کشاورزان می‌توانند الگوی کشت مناسبی را رعایت کرده و هم دولت مدیریت کاشت، داشت و برداشت را انجام دهد.

مظلومی تأکید کرد: این سرشماری عمومی می‌تواند به تخصیص سهمیه‌بندی‌ها در پرداخت یارانه‌های بخش کشاورزی و برنامه‌ریزی کلان کشور کمک کند و اعتبارات مناسب‌تری برای توسعه بخش کشاورزی، افزایش ضریب مکانیزاسیون، اجرای طرح‌های آبیاری قطره‌ای، احیای قنوات، اجرای استخرهای کشاورزی و … اختصاص دهد.

معاون جهاد کشاورزی قوچان انجام سرشماری کشاورزی را موجب روشن شدن وضعیت اقتصادی کشاورزان و تأثیر آن بر توسعه روستاها دانست و خاطرنشان کرد: داشتن داده‌های دقیق درباره منابع آب، خاک و نیروی کار، می‌تواند به مدیریت بهینه این منابع کمک کرده و از هدر رفت آن‌ها جلوگیری کند.

وی بابیان اینکه سرشماری عمومی کشاورزی می‌تواند در زمینه ارائه آموزش‌های فنی، تأمین منابع مالی و تسهیلات، و بهبود زیرساخت‌ها مؤثر باشد، گفت: سرشماری می‌تواند زمینه‌ساز شناسایی نیازهای فناورانه و نوآورانه در بخش کشاورزی باشد و با شناخت دقیق از چالش‌ها، می‌توان فناوری‌های مناسب برای حل مشکلات کشاورزان را معرفی کرد.

مظلومی یادآور شد: با بهبود اطلاعات و آگاهی از وضعیت بازار، کشاورزان می‌توانند بهتر تصمیم‌گیری کنند و محصولات خود را باکیفیت بالاتر و قیمت مناسب‌تری عرضه کنند پس به دست آمدن اطلاعات و آمار از سرشماری عمومی کشاورزی  می‌تواند به افزایش رقابت‌پذیری محصولات کشاورزی در بازارهای داخلی و خارجی منجر شود.

سرشماری عمومی کشاورزی نه‌تنها به جمع‌آوری داده‌ها می‌پردازد، بلکه به‌عنوان ابزاری کلیدی در راستای توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی در جوامع روستایی عمل می‌کند. با استفاده از نتایج این سرشماری، می‌توان تصمیمات بهتری در زمینه کشاورزی اتخاذ کرد و به بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه کمک کرد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : http://guchankhabar.ir/?p=8782

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.